Bliv frivillig

Hos os er der plads til alle der vil gøre en forskel for andre.

Der er i dag mere end 200 frivillige hos Røde Kors Kolding. Vi har en bred vifte af aktiviteter, og derfor er der også brug for mange forskellige typer frivillige.

Som Røde Kors frivillig bliver du en del af verdens største humanitære organisation. Du er med til at gøre en forskel for sårbare mennesker i både ind-og udland, samtidig med at du selv får en masse gode oplevelser. Arbejder du som frivillig i Røde Kors Kolding er du en del af et fællesskab, som arbejder for at forbedre vilkårene for de socialt udsatte mennesker i vores by. Du har både mulighed for at hjælpe direkte ved at blive frivillig i en af vores sociale aktiviteter, men også indirekte ved at tage et frivillig job i vores  genbrugsbutik. Lige meget hvad du vælger så er de timer du bruger som frivillig med til at gøre hverdagen lettere for sårbare og udsatte personer i vores lokalsamfund.

Hvad er frivilligt arbejde?
Frivilligt arbejde er defineret som arbejde man udfører uden tvang og uden løn. I Røde Kors Kolding spænder det frivillige arbejde bredt og afhænger af hvilken aktivitet du vælger at blive frivillig i. Som frivillig har du derfor mulighed for at vælge det frivillig job som passer bedst til dine kompetencer, tid, interesse og hverdag.

Hvor meget tid skal man bruge som frivillig?
Tid er en vigtig faktor når du overvejer at blive frivillig. De fleste sociale aktiviteter kræver at du kan binde dig et vist antal timer hver uge over en given periode. I det vi arbejde med sårbare mennesker, som har brug for stabilitet er det vigtigt at du er realistisk omkring den tid du har til rådighed inden du bliver frivillig i en social aktivitet.

Der er mange måder at være frivillig på. Nogen er det fast én dag om ugen, mens andre ønsker en mere fleksibel tilgang til frivilligheden. Hos Røde Kors Kolding gør vi vores bedste for at favne alle typer af frivillige. Som udgangspunkt, alt efter aktivitet, skal du regne med at kunne bruge 2-5 timer om ugen på frivilligt arbejde. Påtager du dig lederansvar er det typisk mere.

Vores frivillige er en god blanding af unge og ældre. Vi har plads til alle, der har lysten til at gøre en forskel for andre. Hvad enten du kommer med livslang erfaring og en klar idé om, hvad du vil, eller du er ung og nysgerrig overfor, hvad fremtiden byder på, så vil vi gøre vores bedste for at finde den rette plads til dig.

Vil du vide mere?
Hvis du allerede nu ved, hvad du vil lave som frivillig, så er du velkommen til at tage direkte kontakt til den relevante aktivitetsleder. Ellers er du velkommen til at se dig omkring på vores hjemmeside eller kontakte os med henblik på en snak om dine muligheder. Så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig på vej ud fra dine interesser og kompetencer.