Dit Røde Kors – kom og kig

Dit Røde Kors – kom og kig

Røde Kors Kolding er mere end genbrugsbutikken på Kløvervej, som mange kender. Lørdag 20. januar viser Røde Kors Kolding sine aktiviteter frem ved et åbent hus på Kløvervej 33 kl. 10-14. Alle er velkomne

Nu kan alle interesserede få et godt indblik i, hvad flere end 200 frivillige i den lokale Røde Kors-afdeling bruger noget af deres fritid på. Lørdag 20. januar byder afdelingen indenfor til arrangementet ”Dit Røde Kors – kom og kig”. Her vil nogle af de frivillige fortælle om og give smagsprøver på det arbejde, de gør for nogle af samfundets sårbare medborgere.

De fleste kender Røde Kors som en global hjælpeorganisation, der er til stede i verdens brændpunkter. Det røde kors på den hvide baggrund er ofte i billedet, når der rapporteres fra konflikter rundt omkring i verden.

– Men Røde Kors er i høj grad også til stede i Danmark. Her i Kolding står vi bag 14 forskellige aktiviteter, der alle har som formål at gøre en forskel for nogle af samfundets mest sårbare medmennesker, fortæller Lis Sanders, der sidder i bestyrelsen for Røde Kors Kolding, og som er med til at arrangere det åbne hus.

– Vi tror, at mange mennesker ikke ved ret meget om, hvad vi laver lokalt. Derfor holder vi åbent hus, så alle har mulighed for at høre om det arbejde, vi ca. 200 frivillige udfører i Kolding. Der er også mulighed for at høre om, hvordan man selv kan blive frivillig. For Røde Kors er for alle – både hvis man kan drage nytte af et af vores tilbud, og hvis man har lyst og overskud til at være frivillig, forklarer Lis Sanders.

”Dit Røde Kors – kom og kig” inviterer indenfor i tidsrummet kl. 10-14. Arrangementet finder sted Kløvervej 33, hvor Røde Kors Kolding har lokaler, og hvor genbrugsbutikken ligger.

Hjertestarter, krea-hjørne og virtuel rejse

På programmet vil der være mange forskellige ting, blandt andet disse aktiviteter:

  • Et krea-hjørne for børn, som aktiviteterne Familienetværket og Qnet står for
  • Et samtalehjørne, hvor man kan prøve at tale med en fra Besøgstjenesten
  • Mulighed for at prøve en hjertestarter sammen med en førstehjælpsinstruktør
  • Genbrugsbutikken er åben og står for en konkurrence
  • Foredrag om Vågetjenesten og Patientstøtterne, som holder til på Sygehus Lillebælt
  • Oplæg fra tre frivilliges rejser til Malawi, Kenya og Nepal, hvor de har oplevet Røde Kors’ internationale arbejde
  • Mulighed for at tage på virtuel rejse ind i et område, der er hærget af krig. Rejsen foregår via virtual reality, altså et par VR-briller

Oplæggene vil blive holdt i tidsrummet kl. 11-ca.13.30. Hver halve time vil et nyt oplæg gå i gang.

Og der vil være en lille café med kaffe og te. Arrangementet er åbent for alle, og man skal ikke melde sig til.