På studierejse til Kenya med Røde Kors

På studierejse til Kenya med Røde Kors

 

Røde Kors Kolding har fået mulighed for at sende Bente Kjær, som er aktivitetsleder for udfordrede familier, på studierejse til Kenya

Bente skal opleve nogle af de projekter, som Røde Kors’ venskabsmidler støtter i det afrikanske land.

Sammen med andre frivillige fra andre Røde Kors-afdelinger skal Bente opholde sig i Kenya fra 21. til 28. maj.

Studierejsen giver deltagerne mulighed for at se, hvordan Røde Kors Danmark arbejder i Kenya. Venskabsprojektet har fokus på uformelle bosættelser og et bedre liv for unge i slumområderne ved Nairobi og Mombasa.

Inden rejsen deltog Bente i et forberedelsesseminar på Røde Kors’ Landskontor i København, hvor hun blev undervist i humanitære emner, interkulturel kommunikation mm.

Når Røde Kors sender frivillige ud i verden, får de informationer og fakta om Røde Kors’ internationale arbejde. Det er indhold, som de frivillige skal formidle videre til deres lokalmiljøer, når de kommer hjem.

Det primære formål med rejsen er nemlig, at Røde Kors’ internationale arbejde bliver formidlet i Danmark gennem troværdige frivillige, der med egne øjne har set det betydningsfulde arbejde, som Røde Kors udfører rundt omkring i verden.

De frivillige, der kommer med på en studierejse, oprettes derfor som foredragsholdere på Røde Kors’ foredragsliste: https://www.rodekors.dk/foredragsholder