Røde Kors bruger 15 mio. kr. på vinterhjælpspulje

Røde Kors bruger 15 mio. kr. på vinterhjælpspulje

På årets første dag 1. januar opfordrede energiselskabet Norlys alle danskere til at spare på energien. Til gengæld ville Norlys give en donation til Røde Kors. Størrelsen af donationen afhang af, hvor meget der blev sparet.

Og der var mange, der sparede på strømmen den dag, for det blev en meget stor donation på hele 30 mio. kroner. Heraf vil Røde Kors bruge 15 mio. kroner på en Vinterhjælpspulje.

Vinterhjælpspuljen skal give en håndsrækning til de familier i Danmark, der har allermindst at leve for hver måned. Den skal hjælpe med at klare de øgede udgifter i en svær tid, hvor priserne stiger på både mad, el og varme.
Familier med børn på lav ydelse kan søge
Puljen kan søges af familier med børn, som er på kontanthjælp, uddannelsesydelse eller en tilsvarende ydelse. Den uddeles i form af et gavekort til hver familie på 1.000 kroner, som kan anvendes i COOP’s butikker.
Man skal søge for at få del i hjælpen. Det foregår via Røde Kors’s hjemmeside. Der åbnes for ansøgninger tirsdag 17. januar, og hjælpen tildeles efter “først til mølle”-princippet. Så hvis man lever op til kriterierne for at modtage hjælpen, kan man gå ind og udfylde et ansøgningsskema.
Røde Kors forventer at kunne hjælpe ca. 17.000 familier i hele landet.