Familienetværket giver et pusterum
21 familier er med i Familienetværket, hvor Marianne er frivillig. Tidligere var hun selv bruger af netværket, og det fik hun meget ud af, da hun flyttede til Kolding efter sin skilsmisse. Netværket kan altid bruge flere frivillige, så kontakt gerne aktivitetslederen
Lokalet oser af hygge, leg og afslapning, når familierne i Familienetværket mødes. Mange af børnene er glade for at se hinanden igen og går straks i gang med at lege. Og kvinderne falder hurtigt i snak.
Familienetværket består af 21 familier, to aktivitetsledere og to andre frivillige. Netværket mødes cirka en gang om måneden. Her har de frivillige forberedt en aktivitet, som familierne kommer for at deltage i. Det kan f.eks. være fastelavnsfest eller madlavning, eller det kan være fælles ture ud at opleve noget sammen som f.eks. en cirkusforestilling eller bowling.
Parat til fastelavnsris
Marianne er en af de frivillige i netværket. Hun stod for årets fastelavns-arrangement (februar 2023). Da kvinder og børn mødte op, havde hun og den anden frivillige, Helle, gjort klar til, at alle kunne lave fastelavnsris.
Der lå grene, karton, sakse, tusser, piberensere, pynteting, limstifter, tråd og små slikposer klar til alle, så de kunne gå i gang med at lave hver sit farvestrålende fastelavnsris. Og alle gik straks i gang – lige fra yngste deltager på 2 år til den ældste voksne.
Undervejs blev der serveret både frugt, saft, kaffe, te og kage. Og da børnene var færdige med at nørkle, begyndte de at lege på kryds og tværs.
Alene-mor og ny i Kolding
Marianne var selv en del af Familienetværket, inden hun blev frivillig. Hun flyttede til Kolding efter sin skilsmisse sammen med sine 4 børn. Siden kom hendes yngste datter Maja også til, så i dag har hun 5 børn. Maja og næstyngste datter Frederikke er stadigvæk med til netværksarrangementerne sammen med Marianne.
Når man er alene med sine børn, og når man ligesom Marianne komme til at bo et nyt sted, kan det virkelig være en hjælp at være med i et netværk.
“Når man, som jeg var, er økonomisk presset med 4 børn, så er det her en kæmpe gave. Alle der kommer her, har udfordringer på en eller anden måde. Men her kan man fralægge sig sin dårlige samvittighed over, at man måske ikke altid har overskud til at finde på noget at lave sammen med børnene. Her er man bare sammen med sine børn, og der er nogle andre, der har fundet på det, vi laver sammen,” forklarer Marianne.
Familierne skal nemlig bare møde op og være med og så gå hjem igen, når arrangementet er færdigt.
“På den måde kan netværket give et pusterum for forældrene. Og kvinderne kan få et netværk på tværs,” forklarer Marianne.
Dybere snakke uden børn
Ud over netværksdagen, hvor familierne mødes, bliver der også arrangeret særlige aftner, hvor det kun er de voksne, der er sammen. Det vil sige, at det er alle kvinderne, der er sammen. For i øjeblikket er det nemlig kun mødre og deres børn, der er med i netværket.
“Vi mødes en fredag om måneden, hvor jeg har købt ind. Så laver vi mad sammen, dækker bord sammen og rydder op igen bagefter sammen. Det giver noget ekstra at mødes uden børn og på den måde, hvor vi laver noget sammen. Det kan give lidt dybere snakke,” fortæller Marianne.
Flere frivillige er velkomne
Hun er glad for at være frivillig. Det giver hende noget, at hun kan være noget for andre, der er i samme situation, som hun selv var i engang.
”Jeg nyder meget at komme her. Og jeg bliver ved, så længe jeg stadigvæk synes, det er sjovt, og jeg har overskud til det. Men vi har altid brug for flere frivillige til at arrangere aktiviteter for familierne. Så alle er velkomne til at kontakte os,” siger Marianne.